Verzekering en financiering

Verzekering

U sluit een jachtverzekering af om de risico’s van schade, verlies of diefstal af te dekken. Een jachtverzekering betreft altijd maatwerk, afgestemd op het type boot, ligplaats, gebruiksdoeleinden en vaargebied. De HISWA Makelaar kan u adviseren u over een passende dekking en kan u van dienst zijn bij het afsluiten van een verzekering.

Financiering

De aankoop van een boot is een flinke investering. De meeste kopers sluiten een financiering af om de aanschaf van een boot mogelijk te maken. Het afsluiten van een financiering kan de HISWA Makelaar niet voor u verzorgen, maar zijn hij of zij is u wel graag vrijblijvend van dienst voor een verwijzing en voor een advies over de meest geschikte financieringsvorm. De HISWA Makelaar is als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van financiering.

Hypotheek op eigen huis

Als u een eigen huis bezit met een hoge overwaarde, dan kan het hypothecair belasten daarvan een interessante optie zijn om uw bootaankoop te financieren. De boot hoeft dan meestal niet te zijn ingeschreven in het kadaster. Deze financieringsvorm is in de veel gevallen de meest aantrekkelijke. Dit is dan ook de meest voorkomende vorm.

Scheepshypotheek

Qua opzet is een scheepshypotheek vergelijkbaar met die van een huis. De boot wordt onderpand van de lening. Het voordeel is dat de rente op een scheepshypotheek fors lager ligt dan bij een persoonlijke lening. Gangbare normen voor een scheepshypotheek zijn: financiering 50 % tot 80% van de aankoopprijs, minimum bedrag € 20.000 en een looptijd van 10 tot 15 jaar. Als u een scheepshypotheek afsluit, dient de boot wel ingeschreven te zijn bij het Nederlandse scheepsregister (kadaster). De HISWA Makelaar kan u daarbij van dienst zijn.

Persoonlijke lening

Voor relatief kleinere geldbedragen (minder dan € 20.000) blijft een persoonlijke lening of een doorlopend krediet een goede financieringsmogelijkheid van uw boot.