HISWA makelaar – betrouwbaar zaken doen

Met de koop of verkoop van een boot zijn vaak grote bedragen gemoeid. U wilt daarom zeker weten dat u uw transactie op betrouwbare wijze begeleid wordt. Een HISWA makelaar biedt u deze zekerheid.

Alle HISWA makelaars zijn immers aangesloten bij HISWA Vereniging en zijn verplicht de HISWA bemiddelingsvoorwaarden te hanteren. Deze voorwaarden zijn opgesteld in samenspraak met de Consumentenbond en de ANWB; voor u een garantie dat ook uw belangen goed worden behartigd bij de koop of verkoop van uw boot. Klik hier om de HISWA bemiddelingsvoorwaarden te bekijken.

De HISWA bemiddelingsvoorwaarden verplichten de HISWA makelaar duidelijk te beschrijven hoe de geldstromen bij een transactie verlopen. Daarmee is vooraf de geldstroom duidelijk afgesproken en u weet precies waar u aan toe bent.

Ook als er toch nog iets mis gaat, bieden de HISWA bemiddelingsvoorwaarden zekerheid. Een mogelijk conflict kan worden voorgelegd aan de onafhankelijke Geschillencommissie Waterrecreatie. De betrokken partijen zijn verplicht zich te houden aan de uitspraak van deze geschillencommissie. Bovendien staat HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van de watersportindustrie, financieel borg tot een maximum van € 14.000. U bent verzekerd van maximale veiligheid.