Aankoopkeuring

Als koper heeft u de mogelijkheid om een aankoopkeuring door een onafhankelijke jachtexpert te laten uitvoeren. Het biedt u de grootst mogelijke zekerheid ten aanzien van uw aankoop. Een vertrouwde keuze maakt u als u hiervoor een HISWA Qualified Yacht Surveyor, zeg maar een HISWA Expert, inschakelt.

HISWA aankoopkeuring

De onafhankelijke HISWA Qualified Yacht Surveyors werken met een nationaal standaard keuringsrapport. De rapportage geeft inzicht in de gehele conditie van het schip, met conclusies en concrete aanbevelingen over aandachtspunten. Een groot voordeel van de standaard HISWA aankoopkeuring is dat het volstrekt duidelijk is op welke onderdelen wordt gekeurd, op welke manier en met welke waarderingscriteria. Hoewel zowel makelaar als expert beide ‘HISWA’ in hun naam hebben, zijn het volledig onafhankelijke partijen van elkaar. Zij hebben alleen gemeen dat ze lid zijn van HISWA Vereniging (de Nederlandse branchevereniging voor de watersportindustrie). De jachtexpert treedt op namens de koper.

Win-win

De jachtmakelaar werkt van harte mee aan een aankoopkeuring. Immers, een geslaagde verkooptransactie is er een op basis van ‘win-win’ voor beide partijen. Meer informatie over de aankoopkeuring bij de jachtmakelaar of internet: www.hiswa-experts.nl.